Bjärehalvöns Chark & Delikatesser AB, Båstad Saluhall, Entré Båstad. Fri parkering.  0431-71999     info@bjarehalvonschark.se

följ oss på facebook och få fina erbjudande

Heberleins i Förslöv - det var här allting började.

På 1800-talet kom mammas farfar Hilmer Heberlein till Sverige från Tyskland med fickorna fulla av korvrecept. Heberlein är ett stort slaktarsläkte i Tyskland. Hilmer började med ett slakteri i den lilla lokalen i Förslöv som senare kom att bli delikatess och livsmedelsbutiken Heberleins.

Heberlein är ett stort slaktarsläkte i Tyskland

Hilmers son, morfar Gert cyklade runt på bygden och sålde kött till butikerna men avancerade sedan och fick en lastbil att köra med. En del som jag pratar med minns fortfarande hur morfar kom körandes med sin köttbil.

Morfar och mormor tog över slakteriet år 1958 efter Hilmer och gjorde det till en livsmedelsbutik med inriktning på kött och charkuterier. I mitten på 70-talet började dom med festbrickor och var ute på grisgrillningar.

Mamma och morbror Jonas tog över butiken 1989. Pappa Nisse kom in i företaget när han var 25 år och blev skolad till charkuterist. Kött kunde han redan från grunden då han hade jobbat som slaktare på slakthuset i Helsingborg i 9 år innan han började på Heberleins.


Vi levererade redan korvar, pastejer, skinkor med mera till många butiker runt om i Sverige, men när Sverige gick med i EU så var det stopp med det för anläggningen var inte EU-godkänd


År 1999 byggde mamma och Jonas ett EU-godkänt charkuteri i Förslöv (Heberleins i Båstad AB), så att vi kunde fortsätta leverera ut i Sverige och även till andra länder om vi ville. I ett EU-godkänt charkuteri får till exempel inga varor mötas eller gå tillbaka den vägen dom kom in. Allt ska gå runt.

Självklart arbetar vi bara med svenska produkter i våra charkuterier och det är viktigt för oss att understryka detta och föra fram till våra kunder!

Jag och mamma startade vår fina butik (Bjärehalvöns chark och delikatess) i Båstad i mars 2013.


Lina Heberlein